ABC Kuchni – Restauracja & Catering

Kameralnie, Smacznie, Zdrowo

5 gwiazdek Głosu. Tatar z polędwicy wołowej w parmezanowym omlecie. Zagłosuj na TATAR Z ABC KUCHNI

Rozpoczął się plebiscyt na NAJLEPSZEGO TATARA Z WIELKOPOLSKI. ABC KUCHNI, którą reprezentuje nasz KULINARNY MISTRZ – SZEF KUCHNI KRZYSZTOF KUCHARSKI zaproponował Tatar z polędwicy wołowej w parmezanowym omlecie. PALCE LIZAĆ!:)

Wielkopolanie uważają, że tatar jest nieomal potrawą regionalną, a tak naprawdę jadają go na całym świecie. Francuzi z dodatkiem frytek, inni ziemniaków, jedni przygotowują go jedynie z wołowiny, są też fani tatara z dziczyzny.

ZWYCIĘZCA KONKURSU zostanie wyłoniony w drodze głosowania. W celu przesłania SMS na tatar z ABC KUCHNI, należy:

WYSŁAĆ SMS pod nr 72355 o treści TATAR.19

SZCZEGÓŁY ZNAJDUJĄ SIĘ TUTAJ!

Tajemnica naszego TATARA tkwi w odpowiednim doborze i proporcji składników:)

Składniki konkursowego tatara, serwowanego w ABC Kuchni

  • polędwica wołowa oczyszczona
  • po łyżce siekanej czerwonej cebuli, korniszonów, grzybków marynowanych i kaparów
  • oliwa z oliwek
  • żółtko
  • sól, pieprz do smaku
  • parmezanowy omlet
  • dwa jajka
  • łyżka startego parmezany
  • sól, pieprz

salsa grzybowa

  • marynowane grzybki
  • oliwa z oliwek
  • musztarda
  • sok z cytryny 2 ml
  • sól, pieprz

A jak podajemy TATARA Z ABC KUCHNI?

Wymieszane mięso nakładamy na omlety, formując wałek i zwijamy omlet na kształt rolady; równamy brzegi, przecinamy pod skosem na pół.

Na talerz wykładamy dodatki: posiekaną cebulkę, kapary i korniszona, pokrojone w plasterki grzybki, a na środku wylewamy salsę grzybową na której układamy zawiniętego w parmezanowy omlet tatara, skrapiamy oliwą i dekorujemy świeżymi ziołami

ZAPRASZAMY DO NASZEJ RESTAURACJI!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
5 gwiazdek Głosu. Tatar z polędwicy wołowej w parmezanowym omlecie. Zagłosuj na TATAR Z ABC KUCHNI, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Leave a reply